Banyo Lavabo Musluk Modelleri

musluk, batarya, armatür, musluk modelleri, musluk çeşitleri, banyo muslukları, banyo musluk modeli, lavabo musluk, lavabo musluk modelleri, lavabo musluk modeli, lavabo için musluklar, banyo için musluklar, banyo musluk fiyatları, en ucuz musluklar















Musluk Nedir?



Musluk, herhangi bir sıvı tesisatında boruların bitiş noktasında ya da sıvıyı muhafaza eden tankın/deponun çıkış noktasında, kontrollü olarak akışı sağlayan armatürlerin genel adı. Ev muslukları genelde krom kaplı iken, bira fıçısı muslukları ahşaptan yapılabilmektedir. Musluklar, sanayide, evde, laboratuvarda yaşamın hemen her yerinde kullanılmaktadır. Kimi zaman gaz musluklarına da rastlanılmaktadır.

Evde genelde Banyo, tuvalet, mutfak gibi ıslak hacimlerde bulunurlar. Banyo muslukları, Eviye muslukları, Lavabo muslukları gibi musluk türleri vardır.

Musluk kelimesi halk arasında tek musluk başına sahip türleri için kullanılır fakat bu yanlış bir kullanım biçimidir. Tek musluk başlı musluklar uzunmusluk, kısa musluk ve çamaşır musluğu olarak 3'e ayrılır. Bahçe musluğu gibi türleri de vardır. Bunun yanında "taharat musluğu" denen ara musluklarlar vardır. Genellikle tuvalette kullanıldığından dolayı halk arasında yanlış bir kelime ile beraber kullanılır. Taharat kelimesi de zaten Arapca "tahir" yani "temiz" anlamına gelmektedir. Sadece "temizlenmek" için değil, armatürlerin temiz su sistemine bağlamadan önce ara bir katman olarak kullanılır.

Birden fazla musluk başı içeren musluk çeşitlerine batarya yada armatür denir.